Achteruit kijken en voorwaarts gaan. Rouwrandjes gaat over de pijn en het gemis rond afscheid en verlies. Of het nu gaat om stervensbegeleiding of de uitvaart een persoonlijke touch meegeven. Hier komen mijn kennis, ervaring en creativiteit samen in dienst voor jou. 

 

gedicht-de waterdruppel die opgaat in de rivier

gedicht-1000x Gemis

 

Lees op de volgende pagina wat ik te bieden heb rond rouwrandjes...

 


 

1

STERVENSBEGELEIDING

Die laatste reis maakt een ieder alleen. Toch kan het fijn zijn om nog dingen uit te spreken voor je gaat. Een bespiegeling op het leven, jouw leven, laatste wensen, je angsten. Dan is het mogelijk om in mij een soort klankschaal te vinden waardoor dat wat je nog bezighoudt losgelaten kan worden.

Niet alleen voor de stervende maar ook de naaste om de stervende heen kan behoefte hebben aan een klankbord. Loslaten, hoe doe je dat? Welke emoties kom je tegen bij jezelf? Naast verdriet om het moeten loslaten van een dierbare spelen er vaak ook nog andere emoties een rol; angst, boosheid... 

Mijn kwalteiten als mens en als therapeut zet ik graag in voor jou. Naast de emotionele begeleiding kan dit kan ook betekenen dat ik een handmassage met etherische olie geef om te helpen jezelf weer wat in balans te brengen. Of 't gebruik van een olie via een diffuser om een prettige geur bij het afscheid nemen van de dierbare te creëren.

 

06

INKLEURING VAN DE UITVAART

De uitvaartmaatschappij helpt je zo snel mogelijk op een goede manier je wensen te vervullen rond het afscheid. Maar het kan zijn dat je nog wat extra persoonlijke begeleiding hierbij wilt. Voor wat steun of omdat het lastig is om met de betrokkenen op één lijn te komen. En toch wil je een uitvaart regelen waar later met warmte op teruggekeken kan worden? Ik kan je helpen een persoonlijke touch te geven aan het geheel en er een mooi ritueel van te maken waar jij en de overige betrokkenen zich in kunnen vinden.

En ook bij de uitvaart kunnen de etherische oliën worden ingezet.

 

48

RUIMTE VOOR ROUW

Rouw is een breed begrip. Rouw is 't gevolg van verlies. En verliezen doen we allemaal in dit leven. Groot, klein, meer, minder....maar niemand ontkomt eraan. Verlies van een dierbare, maar ook verlies van gezondheid, verlies van je baan, verlies van je dromen.... Ik help je ruimte te maken voor de rouw, voor de pijn van het verlies zodat je het mee kunt gaan dragen zonder dat het een last voor je blijft.

Ruimte voor Rouw. Precies dit wil ik bieden aan een ieder die een verlies kent en hier tijd en aandacht voor wil nemen om bij stil te staan. In een mooie boerderij met uitzicht op de weilanden zullen we in een 2-daagse (met overnachting) workshop in een kleine intieme groep met elkaar stil staan bij ons eigen verdriet. Zie ook menu item Coaching.

 ei2

SCHOLEN

We willen het niet, het raakt de orde der dingen aan. Het voelt onrechtvaardig, maar het gebeurt: een kind komt te overlijden. Een kind dat dagelijks in de klas zat; speelde met vriendjes, vriendinnetjes. Een kind dat veel tijd van zijn leven heeft doorgebracht op school. Een overlijden van een kind grijpt diep in in het gezin waar het woonde maar ook in de wereld van school. Klasgenootjes, de leerkracht, andere ouders. Een ieder wordt geconfronteerd met de dood op zijn eigen manier. En hoe ga je als school hiermee om? Ik kan de school helpen zowel de leerkracht als de ouders en de kinderen hier een eigen plek te bieden in het rouwproces. 

 

6

WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN

Elk bedrijf kent werknemers die met een verlies te maken krijgen. Er ontstaat vaak een spanningsveld. De werkgever wil de werknemer graag in gezondheid terug op de werkvloer en de werknemer wil wel maar kan soms nog niet. Hoe kan de werkgever deze werknemer het beste begeleiden zodat er zowel begrip is voor het verlies en de impact hiervan en er tegelijkertijd een gezonde terugkeer in het arbeidsproces kan worden nagestreefd? Een workshop voor werknemers of voor leidinggevenden kan hier inzicht geven in het rouwproces en een nieuwe ingang bieden.

 

layout

PERSOONLIJKE GEDICHTENBUNDEL

Mijn 'dichtader' is te vinden op diverse plekken van mijn website. Het is zelfs mogelijk om een gedichtenbundel samen te stellen (zie menu-item gedichten-bundel) door een keuze te maken uit gedichten die je aanspreken en een keuze uit mijn fotogallerij om zo tot een bundel te komen waar meer dan 1 gedicht in staat wat je aanspreekt. Bovendien kun je er nog een persoonlijke boodschap in laten zetten die ik meeneem bij het vervaardigen van de bundel.