Artikelindex

(meerdere aaneengesloten dagen) 

 Dit is een vorm van begeleiding waarbij je in een kleine groep werkt aan je eigen thema's. Dit kan zowel individueel of als partnerstel.

 Nieuwsgierig om wat te gaan doen? 

 

Welke trainingen kun je volgen?

 

* Worden wie je bent (weekendtraining te Zelhem)

Een weekend waarin je in een kleine groep actief aan de slag gaat met oefeningen om dichter bij jezelf te komen. Lijst met B&B's en reviews over dit weekend op de bijbehorende pagina.

Meer info op de gelijknamige pagina

* Rouw op m'n dak (een 2-daagse cursus voor rouwverwerking)


In de prachtige omgeving van Ouderkerk met vrij uitzicht op de Krimpenerwaard kun je je verdriet om wat je bent verloren de ruimte geven. Je verblijft volledig verzorgd 2 dagen in een accomodatie bij een boerderij waar je op adem kunt komen en je 'accu weer op kunt laden'...

Meer info op de gelijknamige pagina

* Leven-de Liefde (min. 2 stellen tot max. 4 stellen)

Voor elk stel dat de bekende struikelblokken wil overwinnen en meer verdieping wil in zijn/haar relatie wil. 2 of 3 Dagen (wordt nog bepaald) ga je de uitdaging aan om jezelf en je partner nog beter of op een andere manier te leren kennen. Hoe kwetsbaar durf jij te zijn?

Meer info op de gelijknamige pagina


 

Worden wie je bent ...

Een weekend-training om dichter bij jezelf te komen. Een HE(e)R(l)IJK-moment voor jezelf. 

De afgelopen maanden hebben door de Corona-maatregelen op een ieder zijn impact gehad. Veel of weinig, maar het was er. Het oefende een bepaalde druk uit op een ieder, psychisch/lichamelijk.
Hoe zorg je goed voor jezelf in deze bizarre tijd? Veel thuis zitten, weinig contact met anderen. Hoe blijf je in verbinding? Met jezelf en de ander?

Maar ook zonder de Corona-perikelen is dit weekend een cadeau aan jezelf. Even er helemaal tussenuit en in alle rust in een kleine groep eens kijken naar jezelf. Waar sta je nu in je leven? Wat heb je ECHT nodig?

Het eerstvolgende weekend vindt plaats in het voorjaar van 2021. Precieze datum volgt nog.
Geef je snel op zodat je verzekerd bent van een plek!

 

 

Over de vorige weekenden:

HET WAS GEWELDIG!! Ik voel mij dankbaar dat ik zoiets moois mag neerzetten en dat de deelnemers zich zo veilig voelen dat ze één voor één hun kwetsbare kanten durven te laten zien. Het levert veel mooie momenten op die we met elkaar delen. En precies dat sterkt ook de deelnemers, weten dat ze niet alleen staan in hun pijn en verdriet.

 

Enkele reacties van cursisten:

Heleen
"Ik vond het best spannend, het volgen van deze training. Het was voor mij de eerste keer dat ik zoiets gedaan heb.
Achteraf echter, kan ik zeggen dat ik dit weekend nooit meer vergeet. Door de oefeningen / opdrachten, individueel , samen of met de groep leer je anders
naar elkaar te kijken en gebeurde er van alles. Ondanks dat we allemaal zoveel van elkaar verschilden, ontstond er dat weekend een band tussen de vrouwen.
Ilse, een bijzondere, professionele vrouw, creëert een gevoel van welkom, warmte en veiligheid. Het was hartverwarmend.
Toen we aan het eind van het weekend allemaal weer naar ons eigen leven terugkeerden waren we - was ik - een stukje rijker. Wat ik tijdens het weekend geleerd heb, over mezelf, over anderen, neem ik de rest van mijn leven met me mee en zal ik nooit meer vergeten.
Mocht er ooit een vervolg training komen, dan hoop ik daar weer aan deel te kunnen nemen."

Heleen (2e keer)
"Worden wie je bent ", alleen de titel prikkelt al om na te denken over dit onderwerp. Wie ben ik nu echt, degene die ik nu lijk te zijn , of ben ik zo geworden, door wat het leven me zoal op mn pad heeft gebracht en mijn reactie daarop ?  Dit weekend is een ontdekkingstocht naar je zelf met bijzondere, maar bovenal gewone mensen, onder de deskundige en bezielende leiding van Ilse. Dit weekend, wat ik zelf al voor de 2e keer mee mocht maken, is zo bijzonder en brengt zoveel teweeg. Het nodigt uit op zoek te gaan, naar wie je nu werkelijk bent. Waar komt die boosheid, onzekerheid, twijfel , die je zo dwars kan zitten, vandaan , waarom kan ik me zo gekwetst voelen, kortom, waarom gedraag ik me, zoals ik me gedraag. Er zijn zoveel vragen, die het leven soms zo zwaar en onoverzichtelijk kunnen maken.  Voor mij betekent dit weekend het opruimen van bepaalde struikelblokken, die mij belemmeren dichter bij mezelf te komen en blijven. Ik ben ook deze keer letterlijk een stukje lichter naar huis gegaan. Ik zou iedereen dan ook zo n weekend met zulke bijzondere ervaringen , toewensen.

Jeannette
Ik heb dit weekend als enorm waardevol ervaren. Ik was al een poosje bezig om afslagen te nemen na jaren op dezelfde rotonde te hebben gelopen. Ik dacht dat ik het allemaal wel weer kon. Dit weekend heeft mij doen beseffen dat ik echt achterom moet kijken en daarmee in het reine te komen voordat ik volledig weer vooruit kan kijken om zo te voorkomen dat ik weer ingehaald word door het verleden. Ik heb gemerkt en daar was ik me niet zo van bewust, dat lichaam en geest feilloos samen werken. Wil je werkelijk worden wie je bent dan moet je die twee echt samen in balans hebben. Het weekend stond in het teken van veiligheid, geborgenheid, begrip, respect en vooral saamhorigheid. Ik voelde me erg welkom en niet alleen. Ik heb er veel van geleerd en het heeft me vele inzichten gegeven waar ik verder mee moet en kan.

Ada
"Een paar weken geleden de workshop "worden wie je bent" onder bezielende leiding van Ilse meegedaan. Ze gaat heel diep als het nodig is.
Ik vond het een wonderlijke titel maar gaandeweg ging ik het steeds beter begrijpen.
Laagje voor laagje weekte los. Er kwam zoveel naar boven bij mij. Pijn die diep zat, frustraties die weg moesten en inzichten die gezien mochten worden.
Ik heb veel opgeruimd in mezelf en er zoveel positiviteit voor terug kunnen plaatsen. Het was heerlijk. Ik kwam echt tot rust.
Er heerste een geweldige sfeer, heerlijk ontspannen en mooie locatie.
Ik heb heel veel geleerd en vond het een geweldig weekend."

 ---
"Van tevoren had ik niet kunnen voorspellen wat dit weekend mij zou brengen. Het is wennen om je eigen proces in groepscontext te doorlopen. Dat vraagt om een kwetsbare opstelling van zowel de deelnemers, als de coaches. Ilse is in staat om jou de veiligheid te laten voelen die nodig is om stukjes van jezelf aan te durven kijken. Ik heb geworsteld, ben geconfronteerd met mezelf, maar heb door de interactie met de groep ook nieuwe dingen in mezelf ontdekt. Een liefdevol en leerzaam weekend, waar ik nog regelmatig aan terugdenk."

  

 

Let op de website en de Nieuwsbrief. Ontvang je deze nog niet? Ga naar de contactpagina aan en vul deze in.

  

 

 

“Ontwikkel een sterke rug ... een zachte voorkant … en een wild hart …"

(Brené Brown)

 kenjedat                             Dan is deze training echt wat voor jou!

 

                    Sluit je aan en (her)vind de weg naar je jezelf!

  

 Gameeopreis

 

  

 

 

 

 

Dit alles op een ervaringsgerichte manier. Je gaat aan de slag met oefeningen; alleen, samen of in de groep. Alles in een fijne sfeer met de juiste muziek. We maken gebruik van de mooie omgeving, zowel buiten als op de boerderij. Je ontvangt een pen en opschrijfboekje zodat je je persoonlijke aantekeningen kan maken.

Een vrijdagavond en 2 intensieve dagen. 

Hopelijk kan ik komend weekend weer een totaalprijs aanbieden van weekend + overnachting. Dat is dit jaar ook gelukt.


Vanwege de nieuwe locatie is de prijs op dit moment nog niet bekend.
Prijs zonder overnachting: € ,....
Prijs incl. 2 overnachtingen: € ..... (volgt nog)
Neem iemand mee en ontvang € 40,- korting.

Koffie/thee en lunch inbegrepen.

 

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp training voorjaar 2021

Vermeld hierbij:
Naam / Adres / Woonplaats / tel.nr / email-adres
Kom je samen? Dan graag ook van de 2e persoon dezelfde gegevens.

Let op: je bent pas definitief aangemeld als je de factuur ontvangen en betaald hebt!!!
Afhankelijk van je zorgverzekering en je gekozen pakket kun je een gedeelte vergoed krijgen. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Vermeld dit bij je aanmelding en vermeld hierbij de naam van je verzekering.

Nog vragen? Bel gerust (06-30 456 554) of mail, naar mij of naar: 

 

 


 

Er is een leven voor dit moment, en een leven na dit moment... Een weekend rust en ruimte om je eigen verlies te kunnen doorvoelen.

Een 2-daagse workshop met als thema: "Rouw op m'n dak". Met uitzicht op de prachtige weilanden van de Krimpenerwaard in een kleine sfeervolle locatie bij een boerderij gaan we in een kleine groep (max. 6 personen) delen en werken met onze ervaringen rond het thema Rouw. 

Je hebt iemand verloren, alleen of als stel. Dit is een ingrijpende gebeurtenis. Je neemt het mee in de rest van je leven. Het heeft impact op je. Niet alleen voor dat moment en die periode. Maar elke keer kom je 't verlies weer tegen.
Hoe ga je hiermee om? Wat betekent het voor je? 

Door uitwisseling en gerichte opdrachten kun je dit ervaren. Het zal je helpen in je verwerking van het verlies. Niet om het achter je te laten maar hoe je het op een gezonde manier met je mee kunt dragen.

Vragen? Neem contact op met mij via het contactformulier of telefonisch: 06-30 456 554.

Belangstelling? Schrijf je vrijblijvend in zodat je verzekerd ben van een plek. Ook dit kan via het contactformulier.

 

 

 

 


  

Hoe kwetsbaar durf jij te zijn?

In een aantal dagen gaan we aan de slag met het gedachtegoed van Sue Jonhnson.
Er komen onderwerpen aan bod als:

  • kennismaken en (ver)stand van de liefdesbalans
  • HIB je het nog? (hartstocht, intimiteit en betrokkenheid
  • duivelse dialogen herkennen
  • hechtingspatronen
  • pijnplekken vinden
  • terugkijken op een crisis
  • angsten en behoeften verkennen
  • band versterken via aanraking
  • de liefde levend houden

Tussen de trainingsdagen door gaat elk stel thuis verder met de besproken huiswerkopdrachten.

Deze training laat zien wat er nodig is om de liefde (terug) te vinden en (op)nieuw te laten stromen.  Een relatie beginnen is eenvoudig, een relatie onderhouden vergt inzet, lees ook onderstaand gedicht.