Talpa, geen speciale vorm van therapie. Of misschien juist wel: 
MIJN therapie (Talpa = Mol). 

 

Warm, betrokken en op zoek naar verbinding met jou...

 

Naarmate ik ouder word, ontdek ik steeds meer waar mijn kracht ligt. Dat wat ik heb meegemaakt in mijn leven is leidraad voor wat ik uit wil dragen in mijn praktijk. Terugkerende thema's in mijn leven zijn gemis en verlies. Deze twee aspecten van het leven lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch hoeft dit niet. Een gemis kan ook gaan over iets wat er niet of zelfs nooit is geweest, ofwel een verlangen.

In ieder mens huist een verlangen naar verbondenheid, naar echt en puur contact. Omdat we in verbinding met de ander onszelf kunnen open stellen, ons hart kunnen laten spreken en dus ook kunnen groeien. Mijn leven kent veel gemis en verlies. Daar waar ik mij er niet bij voelde horen groeide een verlangen naar verbinding. Dit verlangen heeft mij gedreven niet alleen in stilte bij mijzelf te blijven maar juist ook naar buiten te gaan, in ontmoeting met anderen, op zoek naar verbinding en verdieping.

Dit is zoals ik therapie/training/workshop zie. In ontmoeting met de ander - met jou - gebeurt er iets. En dat is waar 'het goud' verborgen zit. Mijn kennis en ervaring geven mij handvatten/tools die behulpzaam kunnen zijn hierbij. Maar uiteindelijk gaat het om de verbinding tussen jou en mij, van hart tot hart.

De pijlers van mijn praktijk zijn LEVEN en VERLIES. Ik zie dit als een cirkel van oneindigheid. Met onze geboorte is daar meteen ons eerste verlies. Afscheid van de veilige, warme moederschoot. Op onze weg richting ons einde worden wij keer op keer geconfronteerd met Verlies en Verlangen. In mijn eigen leven ben ik op mijn 34e geconfronteerd met de dood van mijn partner. Net nadat ik onze zoon op de wereld had gezet. Nog midden in de rouw, overleed 2 jaar hierna plotseling mijn broer. En tot slot werd 3 jaar later het gezin van herkomst helemaal afgesloten voor mij met de dood van beide ouders een maand na elkaar. Hoe vond ik in al deze verliezen opnieuw mijn weg? Welk verlangen dreef mij om het aan te kijken en toch verder te gaan?
Graag loop ik een stukje met je mee om samen te kijken wat jij onder ogen hebt te komen om je verliezen te kunnen nemen en je verlangen te kunnen leven. 

Hoe (her)vind je je eigenheid en levenskracht? En hoe ga je om met de onvermijdelijke teleurstellingen en verliezen in het leven? Onder de tabbladen Coaching en Therapie komen dezelfde thema's terug ('LEEF' en 'Rafelranden'...).

Mijn werk is mijn passie, dit is voelbaar in wat ik neerzet. Ik combineer mijn (levens)ervaring en kennis met mijn creativiteit en kom zo tot de workshops en trainingen die te vinden zijn onder de kopjes Workshop en Therapie. Met veel plezier werk ik steeds weer nieuwe idee├źn uit. Ik neem jou graag mee op reis om te kijken wat het je kan brengen. Of je nu wolwassen bent of op weg... (wanneer zijn we er eigenlijk....?), alleen of samen...

 

Gedicht: Tableau Vivant

 

Voor opleiding/beroepsregistratie e.d. zie: tabblad Contact